Pæretærte

Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Tærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje.
Fryseegnet
60+ min
Bedømmelse (141 stjerner)

Min bedømmelse:

Pæretærte

Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Tærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje.

Antal portioner

  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 4 pærer

Pensling

  • vand

Pynt

  • sukker

Tilbehør

  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til flødeskum

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Tips

Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller friske æbler. Ved frysning: Tærten optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Kan fryses inden bagning.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 15870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %