Pæretærte
Bedømmelse (46)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Pæretærte

Med denne opskrift på pæretærte er du sikret en lækker og velsmagende dessert. Tærten har en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og vanilje.

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel (4 dl)
  • 125 g sukker (1 12 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 12 tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 4 pærer

Pensling

  • vand

Pynt

  • sukker

Tilbehør

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til flødeskum

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Tips

Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller friske æbler. Ved frysning: Tærten optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Kan fryses inden bagning.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %