Pariserbøf på rugbrød
30 min

Pariserbøf på rugbrød

Pariserbøf på rugbrød er en velsmagende klassisker. Glæd dig til at sætte tænderne i den lækre bøf af oksekød og alt hvad der til hører.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pariserbøf på rugbrød

Pariserbøf på rugbrød er en velsmagende klassisker. Glæd dig til at sætte tænderne i den lækre bøf af oksekød og alt hvad der til hører.

Antal portioner

Dressing med ketchup

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 6 skiver groft rugbrød
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 majskolber
  • 150 g hakkede syltede rødbeder
  • 4 spsk kapers uden lage
  • 1 finthakket rødløg

Fremgangsmåde:

Dressing med ketchup

Rør Kvark, tomatketchup og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del kødet i 6 portioner og smør det på brødskiverne. Del smørret i 3 portioner. Lad en portion smør blive gylden i en pande. Steg 2 af pariserbøfferne først ca. 2 min. på brødsiden og derefter ca. 1 min. på kødsiden. Læg pariserbøfferne på en plade med bagepapir og drys med salt. Steg resten af pariserbøfferne på samme måde. Bag alle pariserbøfferne midt i ovnen.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne. Knæk evt. hver majskolbe i 3 "bidder". Kog majsene ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Hæld vandet fra og damp majsene tørre.

Anret dressing med ketchup, rødbeder, kapers og rødløg i skåle hver for sig. Server tilbehøret sammen med de varme pariserbøffer og majs.

Tip

Revet eller høvlet peberrod smager også godt til pariserbøfferne.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %
Print