Pasta med ajvar krydret grøntsagssauce og svinemørbrad

Ajvar relish er lavet af primært peberfrugter med bl.a. aubergine, hvidløg og chili. Ajvar stammer fra Balkan halvøen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med ajvar krydret grøntsagssauce og svinemørbrad

Ajvar relish er lavet af primært peberfrugter med bl.a. aubergine, hvidløg og chili. Ajvar stammer fra Balkan halvøen.

Antal portioner
  • 400 g tomater i halve
  • 1 aubergine i kvarte
  • 2 tsk groft salt
  • 1 dl ajvar relish (peberfrugtcreme)
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 2 spsk ajvar relish (peberfrugtcreme)
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ tsk groft salt
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx penne eller spiraler

Fremgangsmåde:

Læg tomater og aubergine på en plade med bagepapir. Drys med halvdelen af saltet og bag grøntsagerne midt i ovnen. Kom de bagte grøntsager, ajvar relish og resten af saltet i en skål og blend det med en stavblender - til en ensartet grøntsagssauce. Smag til.

Skær mørbraden i store tern og vend dem i ajvar relish. Lad olien blive varm i en pande. Steg kødet på alle sider, ved jævn varme, i ca. 3 min. Drys med salt og tag kødet op.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden. Vend den ajvar-krydrede grøntsagssauce i pastaen, varm retten igennem og smag til.

Hæld pasta og grøntsagssauce i en stor varm skål og drys det varme stegte kød over retten. Pynt med lidt rucolasalatblade og revet ost. Server straks sammen med resten af salaten og osten.

Tip

I stedet for ajvar relish kan du bruge sød chilisauce eller rød pesto.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %
Print