Pasta med bacon og æble
30 min

Pasta med bacon og æble

Kombinationen af æbler, løg og bacon er en dejlig klassiker. Her er den brugt på en ny måde sammen med pasta.
Bedømmelse (51 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med bacon og æble

Kombinationen af æbler, løg og bacon er en dejlig klassiker. Her er den brugt på en ny måde sammen med pasta.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 tørrede pastaer, fx makaroni
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 7 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Læg imens baconternene i en kold pande og steg dem - først 5 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad 1 spsk baconfedt blive tilbage i panden og kasser resten. Lad baconternene dryppe af på et stykke køkkenrulle. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt æbler og steg i yderligere ca. 1 min. Kom den ene dl kogevand, fløde, de stegte bacontern, salt og peber i panden og bring saucen i kog. Smag til.

Kom den nykogte pasta i en skål, hæld æblesaucen over og drys med persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 64 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 17 %
Print