Pasta med balsamicoglaserede peberfrugter
30 min

Pasta med balsamicoglaserede peberfrugter

Dejlig vegetarret fuld af smag fra rosmarin og balsamico. Revet parmesan runder af på toppen.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med balsamicoglaserede peberfrugter

Dejlig vegetarret fuld af smag fra rosmarin og balsamico. Revet parmesan runder af på toppen.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i lange strimler
  • 2 gule peberfrugter i lange strimler
  • 8 skalotteløg i tynde både
  • 3 små hvidløgsfed i tynde skiver
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g fintrevet parmesanost

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien ca. 10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1 dl kogevand fra.

Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt balsamicoeddike, rosmarin, salt og peber og lad grønsagerne koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til.

Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden sammen med de balsamicoglaserede peberfrugter og den ene dl kogevand. Vend godt rundt i retten, kom den i en stor, varm skål og server med den revne ost.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %
Print