Pasta med basilikumsauce

Pasta med basilikumsauce er en rigtig lækker, fedtfattig vegetarisk ret. Pastaen serveres med broccoli og den velsmagende basilikumssauce passer perfekt hertil.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med basilikumsauce

Pasta med basilikumsauce er en rigtig lækker, fedtfattig vegetarisk ret. Pastaen serveres med broccoli og den velsmagende basilikumssauce passer perfekt hertil.

Antal portioner
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 liter friske basilikumblade og bløde stilke - 1 stor potte
  • 4 dl kviste af kruspersille
  • 25 g pinjekerner
  • 2 små pillede fed hvidløgsfed
  • 1½ spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 tsk groft salt

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g lyst brød

Fremgangsmåde:

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af vandet og fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Kom flødeblandingen i et blenderglas sammen med basilikum, persille, pinjekerner, hvidløg, eddike og salt. Blend ved langsomste hastighed i ca. 20 sek. Smag basilikumsaucen til - den skal være stærk og salt.

Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tilsæt broccoli og lad den koge med de sidste 3 min. af kogetiden. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pasta og broccoli til afdrypning i et dørslag. Kom pasta og broccoli tilbage i gryden, tilsæt basilikumsauce og vend godt rundt. Hæld retten i en stor, varm skål og server straks sammen med ost.

Tip

Basilikumsaucen kan tilberedes med smuttede mandler i stedet for pinjekerner og med 1 spsk hvidvinseddike i stedet for balsamicoeddike.

Tips

Basilikumsaucen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 28 %
Print