Pasta med pesto

Pasta med pesto

25 min
Fryseegnet
Pasta med pesto er en af klassikerne blandt pastaretter. Den er typisk for det italiensk køkken - enkel, med få ingredienser, som til gengæld er fulde af smag. Squash er normalt ikke typisk for pasta med pesto, men vi har tilføjet dem, så I også får grøntsager til aftensmaden og retten føles knap så tung. Pasta med pesto kan laves hele året, men er ekstra oplagt om sommeren, hvor du måske selv dyrker basilikum.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-pesto/

Sådan gør du

Pesto
  • Kom olie, pinjekerner, ost, salt og basilikumblade med bløde stilke i en minihakker - pres bladene ned.
  • Hak til pestoen er glat og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.
Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog pastaen i ca. 8 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød.
  • Lav imens tynde strimler af squash, brug fx en tyndskræller eller en grøntsagsstrimler - skær evt. det inderste af squashene i små tern.
  • Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den tilbage i gryden.
  • Tilsæt squash og pesto og vend det hele godt sammen.
  • Kom retten i en skål og server straks med ost, basilikum og friskkværnet peber og basilikumblade.

Du kan servere sprødstegt parmaskinke til din pasta med pesto. Fordel tynde skiver parmaskinke på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og bag skinken sprød og gylden midt i ovnen i ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Du kan fryse pestoen.

Energiindhold for hele retten:

9658 kJ / 2308 kcal

Næringsindhold pr. 100g

556 kJ / 133 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 53,7 % 17,5 g
Fedt: 32,5 % 4,9 g
Mere inspiration

Endnu en nem, grøn pastaret, som smager herligt, er nem at lave og ikke koster en bondegård.

Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pesto
½ dl Jomfruolivenolie
1 spsk Pinjekerner
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Fint salt
1 liter Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 70 g)
Pasta
3 liter Vand
3 tsk Groft salt
400 g Tørret pasta, fx spaghetti
3 Skyllede grønne squash (ca. 600 g)
Topping
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Frisk basilikum
Friskkværnet peber