Pasta med krydret sauce

Har du brug for inspiration til en ny spændende pastaret bør denne stå forrest på din afprøvningsliste.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med krydret sauce

Har du brug for inspiration til en ny spændende pastaret bør denne stå forrest på din afprøvningsliste.

Antal portioner

Krydret tomatsauce

  • 2 tomater
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 2 spsk hakkede friske estragonblade
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk hvedemel
  • 300 g tørret pasta, fx spaghetti
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 300 g grøn squash i tynde, brede strimler
  • 1 liter kogende vand
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske estragonkviste

Hertil

  • 400 g stegt oksekød, fx flanksteak

Fremgangsmåde:

Krydret tomatsauce

Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i mindre stykker og kom dem i en lille tykbundet gryde sammen med fraiche, tomatpuré, bearnaiseessens, estragonblade, sukker, salt og peber. Kom vand og mel i en melryster og ryst det godt sammen. Rør jævningen sammen med de øvrige ingredienser og bring tomatsaucen i kog. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min.

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Tilsæt ærterne det sidste ½ min. af kogetiden. Pastaen skal være mør men ikke blød. Hæld pasta og ærter til afdrypning i et dørslag. Kom blandingen tilbage i gryden og vend den krydrede tomatsauce i. Varm retten igennem og smag til.

Kom imens squashstrimlerne i en skål og hæld det kogende vand over. Lad squashstrimlerne trække i ca. ½ min. Hæld dem til afdrypning og vend saltet i.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10254 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print