Grønkålspasta med rødløg og oksekød

Grønkålspasta med rødløg og oksekød

30 min
Grønkål er fyldt med C-vitaminer, så det er godt for både krop og sjæl i den mørke tid af året.
https://www.arla.dk/opskrifter/gronkalspasta-med-rodlog-og-oksekod/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 8 min. til den er næsten mør. Klip ribberne ud af grønkålsbladene og riv bladene i grove stykker. Kom kålen i pastavandet og kog i yderligere ca. 1 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pasta og grønkål til afdrypning i en sigte.
  • Kom olien i en pande og lad den blive godt varm. Steg kødet i ca. 4 min. eller til væden er fordampet - rør ikke for meget i kødet. Tag det op. Kom løgene i panden og svits dem ved jævn varme i ca. 5 min. Kom kødet tilbage i panden sammen med chili, citronskal og salt. Varm godt igennem og smag til.
  • Varm imens saucen godt igennem. Kom pasta og grønkål i 4 varme dybe tallerkener. Hæld pastasauce over, fordel kød- og løgblanding og drys med hakkede mandler.
Energiindhold for hele retten:

10573 kJ / 2527 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 28,5 % 7,8 g
Kulhydrat: 44 % 12 g
Fedt: 27,5 % 3,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx linguine
300 g Rensede grønkålsblade
1 spsk Rapsolie
400 g Okseinderlår i tynde strimler
6 Rødløg i meget tynde både (ca. 400 g)
1 Rød chilipeber i tynde ringe
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Groft salt
4 dl Ostesauce
25 g Hakkede mandler, cashewnødder eller hasselnødder