Pasta med røget laks
30 min

Pasta med røget laks

En cremet og lækker pastaret som er lynhurtig at lave - her med soltørrede tomater og forårsløg.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med røget laks

En cremet og lækker pastaret som er lynhurtig at lave - her med soltørrede tomater og forårsløg.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 2 små, finthakkede hvidløgsfed
  • 2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g røget laks i strimler
  • 50 g bløde soltørrede tomater i strimler
  • 150 g forårsløg i tynde strimler
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 500 g frisk hvid pasta, fx tagliatelle

Pynt

  • parmesanost i flager
  • forårsløg i tynde strimler (det grønne)
  • limefrugter i både

Tilbehør

  • 240 g italienske flutes

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt flødefraiche, sennepspulver, salt og peber og bring saucen i kog. Tilsæt laks, soltørrede tomater, forårsløg og limesaft og varm saucen igennem. Smag til.

Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte - gem evt. lidt pastavand. Vend pastaen i saucen og pynt med parmesanost, forårsløg og lime. Server straks med brød.

Tips

Gem lidt pastavand og tilsæt det til saucen, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 37 %
Print