Pasta med safransauce
45 min

Pasta med safransauce

Safran er verdens dyreste krydderi og har derfor fået tilnavnet "det røde guld". Safran stammer fra krokusplanten.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med safransauce

Safran er verdens dyreste krydderi og har derfor fået tilnavnet "det røde guld". Safran stammer fra krokusplanten.

Antal portioner

Blommesalat

  • 200 g savojkål i tynde strimler
  • 1 liter kogende vand
  • 3 store blommer i både
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Safransauce

  • 1½ tsk hvedemel
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • ½ spsk rapsolie
  • 2 gulerødder i meget tynde, skrå skiver
  • ¼ tsk safrantråde
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g tørret pasta, fx penne
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Hertil

  • 400 g grillstegt fisk, fx laksefilet
  • 150 g groft brød

Fremgangsmåde:

Blommesalat

Kom savojkålen i en skål og hæld det kogende vand over den. Lad kålen trække i ca. ½ min. og hæld den til afdrypning i en sigte. Kom kålen i en skål og vend den sammen med blommer, appelsinsaft, salt og peber. Smag til.

Safransauce

Rør mel og ca. 1 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen. Lad fedtstof blive varm i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, -saft, salt og peber. Tilsæt fraicheblandingen og kog safransaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min.

Kom imens pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Pastaen skal være mør men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag og vend den i safransaucen. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11676 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
Print