Pasta med stegt laks, hytteost og sesamdrys

Hytteost er en dejlig, nem "sauce" til fx pasta og fisk. Hytteosten smager godt, er rig på protein og giver den fugtighed der lige mangler.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med stegt laks, hytteost og sesamdrys

Hytteost er en dejlig, nem "sauce" til fx pasta og fisk. Hytteosten smager godt, er rig på protein og giver den fugtighed der lige mangler.

Antal portioner
  • 4 spsk sesamfrø
  • 1 tsk friskkværnet 5-peberblanding
  • 500 g renset laksefilet med skind
  • ½ tsk groft salt
  • 3 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g frisk fuldkornspasta, fx fettuccine
  • 300 g broccoli i buketter og stokken i små tern
  • 300 g knoldselleri i tynde stave

Tilbehør

  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Kom sesamfrø og peber i en tør pande og rist det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag sesamblandingen af panden.

Skær laksefileten i 4 lige store stykker og læg dem i den varme pande med skindsiden nedad. Steg ved kraftig varme i ca. 7 min. Vend laksestykkerne og steg dem på kødsiden i ca. 2 min. Drys med salt.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 1 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. Vend selleristavene i kogevandet og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.

Anret pasta og grøntsager på 4 tallerkener sammen med lidt hytteost og karse. Læg et stykke laks og et par citronbåde på hver tallerken, drys med sesamblanding og server med resten af hytteosten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print