Pasta med tigerrejer og krydrede cherrytomater
30 min

Pasta med tigerrejer og krydrede cherrytomater

Dejlig lun salat med italienske noter. Nem at lave og smuk at se på.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med tigerrejer og krydrede cherrytomater

Dejlig lun salat med italienske noter. Nem at lave og smuk at se på.

Antal portioner
  • 500 g cherrytomater i halve
  • 2 store hvidløgsfed i skiver
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g rå tigerrejer

Salat

  • 100 g renset rucolasalat
  • 1 moden avocado i lange skiver
  • 75 g frisk mozzarella revet i mindre stykker
  • 1 spsk ristede pinjekerner
  • ¼ tsk havsalt, fx maldon
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 400 g tørret spaghetti

Fremgangsmåde:

Kom tomaterne i en skål og bland dem med hvidløg, chili, basilikum og olie. Lad tomaterne stå tildækket på køkkenbordet, mens du ordner rejer og salat.

Pil rejerne og fjern den sorte tarm.

Salat

Anret rucola, avocado og mozzarella i et fad og drys med pinjekerner og salt.

Lad olien blive varm i en pande. Steg rejerne ca. 1½ min. og tag dem op. Kom tomatblandingen i panden og kog den ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt de stegte rejer, sukker og salt og kog i yderligere ca. 1 min. Smag til.

Kom den friskkogte pasta i en varm, stor skål og hæld tigerrejerne med de krydrede cherrytomater over. Server straks sammen med salaten.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11674 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %
Print