Pastaret med franske urter

Dejlig cremet pastaret med ærter og stegt bacon. En frisk salat som tilbehør fuldender måltidet.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastaret med franske urter

Dejlig cremet pastaret med ærter og stegt bacon. En frisk salat som tilbehør fuldender måltidet.

Antal portioner
  • 250 g bacon i tynde skiver

Salat

  • 4 tomater i både (ca. 300 g)
  • 100 g radiser i skiver
  • 1 dl fintklippet purløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær baconskiverne i mindre stykker. Læg dem i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg derefter baconstykkerne til de er gyldne og sprøde. Lad baconstykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen i ca. 7 min. Tilsæt ærter og kog dem med i ca. 1 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag ca 1 dl kogevand fra og hæld derefter pasta og ærter til afdrypning i et dørslag. Kom pasta, ærter og halvdelen af baconen tilbage i gryden og vend det sammen med den ene dl kogevand, fløde, herbes de Provence og salt. Varm retten godt igennem og smag til.

Salat

Fordel tomater og radiser i små skåle. Drys med purløg, salt og peber.

Fordel den varme pasta på tallerkener. Drys med friskkværnet peber og resten af den sprøde bacon. Server salaten til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 16 %
Print