Paté
60+ min

Paté

Server paté til frokost, og brug resten af patéen til aftensmad næste dag sammen med fx lun rødkål.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Paté

Server paté til frokost, og brug resten af patéen til aftensmad næste dag sammen med fx lun rødkål.

Antal portioner
  • 4 skiver franskbrød uden skorpe
  • 2 dl mælk
  • ½ kg hakket svinelever
  • ½ kg hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 æg
  • ¾ tsk revet muskatnød
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g groft brød
  • 100 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Læg franskbrødsskiverne i mælk i ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen. Hæld farsen i en smurt ovnfast patéform (ca. 1½ liter). Bag patéen uden låg midt i ovnen.

Tip

Resten af patéen kan spises til aftensmad næste dag, sammen med lun rødkål og en kogt kartoffel.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Gamay Beaujolais, Frankrig

Til denne pate vil en mild, tør rødvin være bedst, fx en fleurie eller en morgon Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad