Perlebyggrød med pærer og dadler

Perlebyggrød med pærer og dadler

1 time
En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.
https://www.arla.dk/opskrifter/perlebyggrod-med-parer-og-dadler/

Sådan gør du

  • Bring vand og perlebyg i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Rør af og til. Tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt. Kog grøden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Bland fraiche og majsstivelse og rør blandingen i grøden. Varm grøden igennem og smag til.
Ferskenpuré
  • Blend ferskner, citronsaft og sukker og server til den varme perlebyggrød.
Energiindhold for hele retten:

9066 kJ / 2167 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 12,7 % 2,8 g
Kulhydrat: 69,8 % 15,3 g
Fedt: 17,5 % 1,8 g

Ingredienser

2 dl Vand
250 g Perlebyg - polerede bygkerner (ca. 3¼ dl)
1 liter Mælk
3 Skrællede pærer i tern
50 g Udstenede dadler i strimler
¾ tsk Groft salt
2 dl Creme fraiche
1 tsk Majsstivelse, fx maizena
Ferskenpuré
4 Halve ferskner fra dåse
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Sukker
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Citronmelisseblade