Perlebyggrød med pærer og dadler

En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlebyggrød med pærer og dadler

En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • 250 g perlebyg - polerede bygkerner (ca. 3¼ dl)
  • 1 liter mælk
  • 3 skrællede pærer i tern
  • 50 g tørrede dadler i strimler
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena

Ferskenpuré

  • 4 halve ferskner fra dåse
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Bring vand og perlebyg i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Rør af og til. Tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt. Kog grøden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Bland fraiche og majsstivelse og rør blandingen i grøden. Varm grøden igennem og smag til.

Ferskenpuré

Blend ferskner, citronsaft og sukker og server til den varme perlebyggrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 19 %
Print