Perlehønebryst med ost og salvie

Brug perlehønebryst i stedet for kyllingebryst hvis det skal være lidt anderledes og ekstra lækkert.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlehønebryst med ost og salvie

Brug perlehønebryst i stedet for kyllingebryst hvis det skal være lidt anderledes og ekstra lækkert.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 røde og gule peberfrugter i aflange strimler
  • 2 porrer i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 4 friske salvieblade

Tilbehør

  • 400 g tørrede fuldkornsnudler eller 240 lyst brød

Fremgangsmåde:

Læg kødstykkerne på et skærebræt og bank dem evt. ud til ca. ½ cm tykkelse. Drys med salt og peber. Del evt. hver osteskive i to. Læg ost og 2 salvieblade på halvdelen af hver kødskive. Fold kødet sammen og luk med fx en træpind. Lad fedtstoffet gyldne i en dyb pande. Steg kødet ved jævn varme, ca. 3½ min., til osten begynder at smelte og kødet er mørt. Tag kødet op, drys med salt og peber og lad det hvile tildækket.

Skyl og tør panden. Lad fedtstoffet blive varm ved kraftig varme, men uden at brune. Kom grøntsagerne i og steg ved kraftig varme i ca. 3 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Fordel de stegte grøntsager på 4 store tallerkener. Fjern pindene fra kødet og anret på tallerkenerne. Pynt med frisk salvie og server straks.

Tip

Retten kan også tilberedes med kyllingebrystkød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Her vil både kunne bruges rødvin og hvidvin: Rød: Chianti (ikke classico, den bliver for kraftig), hvid: god sauvignon blanc fra fx New Zealand Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling