En variant af carpaccio, her med tynde skiver lammekølle, krydret yoghurtdressing og blancherede jordskokker.
Sådan gør du
Skræl og skyl jordskokkerne. Skær dem i tynde skiver. Kom dem i kogende vand med salt i ca. 15 sek., dryp dem godt af og tør dem i køkkenrulle.
Dressing
Rør yoghurt, mayonnaise og de øvrige ingredienser sammen. Vend jordskokkerne heri og lad salaten trække mindst 15 min. - gerne længere. Anret lammekødet portionsvis sammen med jordskokkesalaten og pynt med kørvel. Server sammen med rugbrød.
Energiindhold for hele retten:
5459 kJ / 1305 kcal
Næringsindhold pr. 100g
585 kJ / 140 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,8 g
Protein:
23,6 %
8,1 g
Kulhydrat:
50,2 %
17,3 g
Fedt:
26,2 %
4,1 g
Mere inspiration
Her en opskrift på en hovedret med lam - fyldt med umamismag.