Persillesuppe og ristede auberginestykker
45 min

Persillesuppe og ristede auberginestykker

Dejlig frisk suppe med avocado og appelsin.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Persillesuppe og ristede auberginestykker

Dejlig frisk suppe med avocado og appelsin.

Antal portioner
  • 1 stort zittauerløg
  • 10 g smør
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 avocado i grove stykker
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 dl hakket frisk kruspersille
  • evt. tabascosauce

Ristede auberginestykker

  • 1 aubergine
  • 25 g smør
  • kryddersalt

Pynt

  • katost og
  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Rens og snit løget, og svits det i en gryde i smør. Kom løg samt fløde, avocado, bouillon og appelsinsaft i en blender. Blend suppen evt. af flere omgange til en ensartet og blød suppe.Tilsæt persille og evt. tabasco. Lun suppen og smag til.

Ristede auberginestykker

Skær en aubergine ud i små tern eller stave, og svits dem i en pande i smør. Når de er sprøde drysses de med urtesalt og serveres til den lune suppe.

Tip

Suppen serveres lun eller kold, men aldrig rygende varm, da avocado let bliver bitter ved opvarmning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Her vil en hvidvin fungere bedst. En fadlagret chardonnay, fx en meursault vil være luksus, men alminde bourgogne kan også bruges Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges