Pesto

Kan pifte mange retter op - lav den selv og få en intens smag af basilikum.
Bedømmelse (98 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pesto

Kan pifte mange retter op - lav den selv og få en intens smag af basilikum.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2 dl olivenolie
  • 1½ spsk pinjekerner
  • 1 stort pillet fed hvidløgsfed
  • 50 g fintrevet parmesanost
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ liter friske basilikumblade med bløde stilke (ca. 75 g)

Fremgangsmåde:

Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tips

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta.

Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 2 %
  • Fedt: 93 %
Print