Pink puré til pitabrød

En flot puré med virkelig knald på farven. Sammen med små bøffer og pitabrød er det en madpakke man bliver mæt og glad af.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pink puré til pitabrød

En flot puré med virkelig knald på farven. Sammen med små bøffer og pitabrød er det en madpakke man bliver mæt og glad af.

Madpakke til 2

Antal portioner
  • 2 rødbeder i små tern
  • 3 pastinakker i små tern
  • ½ liter vand
  • 75 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Små hakkebøffer

  • 200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 fuldkornspitabrød
  • 25 g rensede blandede babysalatblade
  • ½ agurk i stave

Fremgangsmåde:

Bring rødbeder, pastinakker og vand i kog i en gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til grøntsagerne er helt møre. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne køle lidt af.

Blend de let afkølede grøntsager med kvark, hvidløg, citronskal, -saft, salt og peber. Stil den pink puré tildækket i køleskabet og lad den køle af. Smag til.

Små hakkebøffer

Form kødet til 4 små hakkebøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter i ca. 6 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.Lad bøfferne køle af.

Lun pitabrødene og lad dem køle af. Del hvert pitabrød i 2 halve og åbn dem.

Kom lidt salatblade og en bøf i hvert halve pitabrød. Pak brødene ind i madpapir og læg 2 i hver madkasse sammen med agurkestave. Kom den pink puré i små bokse med tætsluttende låg. Husk serviet og en lille ske til hver.

Tip

I stedet for små hakkebøffer kan du bruge en rest kød eller fisk fra aftensmaden. Eller der kan komme lidt tun fra dåse eller et par skiver kødpålæg i pitabrødene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 20 %
Print