Piratpitaer

Lækre hjemmebagte pitabrød, hvor kun fantasien sætter grænser for hvad du mon skal komme i dem!
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Piratpitaer

Lækre hjemmebagte pitabrød, hvor kun fantasien sætter grænser for hvad du mon skal komme i dem!

12 brød pr. portion

Antal portioner
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 425 g pizzamel (ca. 7 dl)

Fremgangsmåde:

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en skål og tilsæt vandet. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Bank bollerne flade eller rul dem ud med en kagerulle (ca. 12 cm i diameter). Læg pitaerne på plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 15 min. Bag pitabrødene midt i ovnen. Brødene hæver og bliver hule ved bagningen.

Ideer til fyld

Blandet salat, små frikadeller, cocktailpølser, torskerogn, tun, æg, fiskefrikadeller, peperoni, agurk, tomat, gulerødder, ærter, majs m.m...

Tip

Du kan erstatte 100 g pizzamel med rugmel eller grahamsmel.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 4 %
Print