Pirogger med kød og spirer

Små fyldte brød ideelle til at tage med i madpakken eller på picnic.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pirogger med kød og spirer

Små fyldte brød ideelle til at tage med i madpakken eller på picnic.

1 store eller 2 små pr. person

Antal portioner

Dej

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 3 æg
  • 12 dl hvedemel

Fyld

  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • ½ kg hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dåse bønnespirer
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 tsk tørret merian
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Dej

Lun smør og mælk i en gryde - køl massen af til, den er lunken og opløs gær heri. Tilsæt salt og æg og ælt det meste af melet i. Gem lidt mel til at ælte dejen med, når den har hævet første gang. Stil dejen lunt i 30 min.

Fyld

Sauter de finthakkede løg i smør, og lad kødet stege med til det er gennemstegt. Hæld væden fra bønnespirene og tilsat salt, chilisauce, merian og hvidløg. Lad det stege sammen i 5-10 min. ved svag varme.

Ælt nu dejen igennem og rul den som en pølse, der skæres ud i 16 små eller 8 store dejstrykker. Rul hvert dejstykke ud som en flad oval. Kom et par spiseskefulde af fyldet på midten af den ovale flade. Rul dejen sammen, så den er lukket i alle ender. Læg de fyldte dejstykker på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Lad piroggerne hæve ca. 10 min. på pladen. Pensl med sammenpisket æg, og bag piroggerne midt i ovnen - til de er pænt lysebrune og gennembagte.

Bagetid

Ca. 15-20 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 31 %
Print