Pirogger med tun

Bag en portion pirogger til en weekendfrokost - eller tag dem med på picnic.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pirogger med tun

Bag en portion pirogger til en weekendfrokost - eller tag dem med på picnic.

Antal portioner
  • 12½ g gær (ca. ¼ pakke)
  • 1¾ dl vand - lillefingervarmt
  • 1 æg
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk hakket frisk purløg
  • 1 spsk hakket frisk kruspersille
  • ½ spsk olivenolie
  • 50 g speltmel (ca. 1 dl)
  • 175 g hvedemel (ca. 2¼ dl)

Fyld

Tilbehør

  • 2 gule peberfrugter i både (ca. 225 g)
  • 275 g minimajs

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i vand og tilsæt æg, salt, krydderurter, olie og speltmel. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen godt. Tag dejen ud på bordpladen og ælt den sammen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.

Fyld

Skyl spinat og kog den i vand med lidt salt 2 minutter. Lad den dryppe af. Hæld tun i en sigte og dryp det godt af. Pisk æg sammen og gem lidt af det til pensling. Vend resten af ægget med revet ost, purløg, salt og peber. Pisk det gemte æg med lidt vand.

Slå dejen ned og del den i 8 (eller 4) stykker. Form hver dejklump til en tynd dejplade med håndroden. Fordel spinat, tun og osteblanding på dejpladerne og pensl kanten med æg. Luk pakkerne grundigt. Som pynt kan man “folde“ kanterne med fingrene, så kanten “bølger“. Lad piroggerne efterhæve ca. 15 minutter. Pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen.

Server med peberfrugt i mindre stykker og minimajs. Minimajs kan evt. koges i vand med salt 2 minutter og dryppes godt af.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 23 %
Print