Pitabrød med falafel

Mums...falafler (kendt fra Mellemøsten) smager supergodt.
Fryseegnet
Bedømmelse (58 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pitabrød med falafel

Mums...falafler (kendt fra Mellemøsten) smager supergodt.

Antal portioner

8 timer før

  • 200 g tørrede kikærter
  • 2 liter vand - til udblødning
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløgsfed
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl solsikkeolie - til stegning

Pitadressing

  • 1 liter skyllede, blandede babysalatblade
  • 1 grøn squash i små tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler
  • 6 lune pitabrød - i halve

Fremgangsmåde:

8 timer før

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem. Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom farsen i en skål og rør bagepulver og mel i. Form farsen til 20 runde kugler - ca. 2 spsk kikærtefars pr. falafel. Varm olien op i en gryde ved kraftig varme. Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Dybsteg 3-4 falafler i den varme olie ca. 2 min., eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Dybsteg resten.

Pitadressing

Vend imens yoghurt, citronskal, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Bland salatblade, squash, forårsløg og peberfrugter sammen. Fyld pitabrødene med salat og lune falafler. Hæld dressing i og spis straks.

Tips

Falaflerne kan dybsteges en times tid før de skal spises. Lun dem i ovnen på en plade med bagepapir, ca. 5 min. ved 200°.

Falafeldejen kan tilsættes et par spiseskefulde hakket persille.

Tips

Lun falaflerne i ca. 15 min. ved 200° inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %
Print