Pitabrød med sojakrydret mørbrad
30 min

Pitabrød med sojakrydret mørbrad

Pitabrød med en dejlig fyldig bønnedressing, som giver smag til de milde grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pitabrød med sojakrydret mørbrad

Pitabrød med en dejlig fyldig bønnedressing, som giver smag til de milde grøntsager.

Antal portioner

Bønnedressing

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 15 g smør
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 6 lune fuldkornspitabrød
  • 1 liter rensede blade af hovedsalat
  • 6 gulerødder i lange tynde stave
  • 6 skoleagurker i lange stave

Pynt

  • brøndkarse

Fremgangsmåde:

Bønnedressing

Blend fløde og brøndkarse til fløden er lysegrøn. Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønnerne i den grønne fløde sammen med wasabi, limeskal, -saft og salt. Blend blandingen til den er ensartet. Stil bønnedressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skær mørbraden i ca. 1 cm skiver og tryk dem lidt flade. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Bland sojasauce og limesaft og hæld det hen over kødet. Lad væden fordampe, det tager ca. 2 min. Tag kødet op og hold det varmt.

Skær evt de lune pitabrød midt over. Lav en tallerken til hver med lune pitabrød, salatblade, gulerodsstave, agurkestave, en lille skål med bønnedressing og de varme mørbradskiver. Pynt med brøndkarse og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 24 %
Print