Pizza med artiskokhjerter

Pizza er altid et hit - prøv noget nyt nu med artiskokhjerter - delikat!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza med artiskokhjerter

Pizza er altid et hit - prøv noget nyt nu med artiskokhjerter - delikat!

Antal portioner

Pizzabund

  • ¼ liter mælk
  • 10 g gær
  • 1¼ tsk groft salt
  • 1½ tsk olivenolie
  • 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Tomatsauce

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 3 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • ½ dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g grøn salat af fx icebergsalat drysset med salt og peber

Fremgangsmåde:

Pizzabund

Lun mælken i en gryde - lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning.

Tomatsauce

Rør tomatpuré sammen med de øvrige ingredienser i en skål.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 45 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir. Lad artiskokhjerterne dryppe godt af i en sigte og skær dem i "skiver". Smør tomatsaucen ud på pizzabunden og fordel herpå løg, artiskokhjerter, ost og oregano. Træk bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen til osten er gylden.

Tip

I stedet for PizzaOst kan man bruge Karoline"s revet Mozzarella.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 24 %
Print