Pizza med friskost og grønne bønner

En dejlig pizza med friskost og letbagte grøntsager. På toppen lufttørret okseinderlår og frisk, sprød salat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza med friskost og grønne bønner

En dejlig pizza med friskost og letbagte grøntsager. På toppen lufttørret okseinderlår og frisk, sprød salat.

Antal portioner

Pizza

  • 1 pakke pizzadeje - færdige
  • 200 g Buko® friskost naturel light 4%
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 3 spsk finthakkede friske basilikumblade
  • 6 blommetomater i skiver
  • 1 stort rødløg i tynde skiver
  • 4 spsk hakkede sorte oliven uden sten
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Marinerede bønner

  • 200 g rensede friske haricots verts
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter skyllede blandede babysalatblade fx. rucola, feldsalat og rødbedeblade
  • 200 g bresaola - lufttørret okseinderlår

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Pizza

Læg pizzadejen på en plade med bagepapir og lad den stå på køkkenbordet i ca. 10 min. Forbag pizzadejen midt i ovnen. Rør imens friskosten med hvidløg og basilikum. Lad bunden køle af i ca. 10 min. Fordel friskostcremen på bunden. Læg tomater, rødløg, oliven, salt og peber på og bag pizzaen færdig midt i ovnen.

Marinerede bønner

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem, uden låg, i ca. 3 min. - eller til de er møre. Lad løgene koge med de sidste 10 sek. Hæld bønner og løg i en sigte, brus dem over med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Vend bønnerne med olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Læg salat og bresaola på pizzaen. Pynt med basilikumblade. Anret de marinerede bønner i en skål og server dem til.

Tip

I stedet for bresaola kan du bruge spegeskinke eller røget filet.

Forbagning

Ca. 8 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print