Hvid pizza med stegte rejer og grønne asparges

Hvid pizza med stegte rejer og grønne asparges

60+ min
En saftig, smuk og lækker pizza med hytteost og rejer krydret med chili, citron og olivenolie.....mums!
https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-pizza-med-stegte-rejer-og-gronne-asparges/

Sådan gør du

Bagetid:

10-12 min. ved 250° - varmluft.

Pizzabunde
  • Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer - gerne et døgn.
Krydrede rejer
  • Dup rejerne tørre og vend dem med olie, chili, citronskal og -saft.
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til 2 aflange pizzabunde (a ca. 28 x 40 cm). Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  • Træk pizzabundene over på de varme bageplader - klip papiret til, så der ikke stikker noget ud under bundene (det kan brænde, når du griller).
  • Bag pizzabundene øverst og nederst i ovnen.
  • Tag efter 10-12 min. pizzabundene ud - skru ovnen over på grill.
  • Vend aspargesene med salt.
  • Tryk pizzabundene ned, hvis de er hævet op.
  • Fordel hytteost, mozzarella, asparges og de krydrede rejer på pizzabundene og grill en pizza ad gangen, øverst i ovnen.
  • Pynt pizzaerne med lidt squashstrimler og salatblade og server resten ved siden af.
Grill
  • Ca. 2 min.
Energiindhold for hele retten:

10482 kJ / 2505 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 32,3 % 9,4 g
Kulhydrat: 44,6 % 13 g
Fedt: 23,1 % 3,1 g
Mere inspiration

Skaldyr og asparges er altid et hit - her med cremet dressing.

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges.

Ingredienser

Pizzabunde
10 g Gær
2½ dl Vand
2 tsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
100 g Fuldkornshvedemel, fx spelt (ca. 1¾ dl)
250 g Hvedemel, fx tipo 00 (ca. 4½ dl)
Krydrede rejer
200 g Kogte tigerrejer med halevifte
2 tsk Olivenolie
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
300 g Flækkede grønne asparges
½ tsk Groft salt
450 g Hytteost
200 g Revet mozzarellaost
1 Fintstrimlet grøn squash (ca. 250 g)
50 g Rensede babysalatblade