Pizza uova e pancetta

Små perfekte brunchpizza med æg og bacon. Pancetta er italienernes svar på bacon.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza uova e pancetta

Små perfekte brunchpizza med æg og bacon. Pancetta er italienernes svar på bacon.

8 pizzaer

Antal portioner

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ tsk flydende honning
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g durummel (ca. 2 dl)
  • 325 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00 (ca. 6 dl)

Fremgangsmåde:

Pizzadej

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, honning, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen blank og smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 2 timer.

Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til små pizzaer (ca. ½ cm tykke). Fordel dem på to plader med bagepapir. Fordel herpå tomatsauce og ost. Lav en lille fordybning i midten og slå et æg ud heri - gentag med resten af pizzaerne. Fordel baconstykkerne på de 8 pizzaer og bag dem - til de er gyldne og æggene har sat sig. Server pizzaerne straks drysset med friskkværnet peber.

Tips

I stedet for bacon kan du bruge pancetta eller en røget, krydret og tørsaltet bacon. Hold øje med æggene og giv dem mere eller mindre tid alt efter blommens konsistens.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 37 %
Print