Porchetta - i kuglegrill

En skøn italiensk inspireret flæskesteg, der dufter og delvis passer sig selv.Du kan variere porchettaen med mange slags krydderurter.
Bedømmelse (60 vurderinger)

Min bedømmelse:

Porchetta - i kuglegrill

En skøn italiensk inspireret flæskesteg, der dufter og delvis passer sig selv.Du kan variere porchettaen med mange slags krydderurter.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
  • 1 ridset svineslag (ca. 2½ kg)
  • 2½ spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl hakkede, blandede krydderurter, fx bredbladet persille, oregano og rosmarin
  • 200 g hakkede skalotteløg
  • 3 store hakkede fed hvidløgsfed
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 8 grillspyd af metal eller tynd ståltråd

Spidskålssalat med mormordressing

Pynt

  • hakkede krydderurter

Tilbehør

  • 2½ kg nye kartofler

Fremgangsmåde:

Fyld grillstarteren med ca. 35 briketter og tænd op.

Drys slaget med salt og peber på begge sider. Fordel krydderurter, løg, hvidløg og citronskal på kødsiden. Rul slaget stramt om fyldet og luk det godt med grillspyd - eller snør stegen.

Fordel de varme briketter i hver side af grillen og stil en foliebakke i midten. Læg stegen på risten og luk grillens låg. Spjæld i top og bund skal være knap halvt åbne. Steg porchettaen 4-5 timer. Vend den ca. hver halve time og suppler med 3 briketter i hver side, de første 3 gange, du vender.

Spidskålssalat

Læg spidskålen i et stort fad. Bland fløde, flormelis, citronsaft og salt og pisk til dressingen får en cremet konsistens. Hæld dressingen over salaten ved serveringen.

Fjern grillspydene eller ståltråden, og skær kødet i skiver.

Tip

Stegetiden i kuglegrill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 41850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 59,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Her skal du have fat i en toscansk rødvin, og der er mange. Men fx en chianti classcio eller en rosso di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød