Porretærte
Bedømmelse (20)

Min bedømmelse:

Porretærte

Tærter kan laves i mange afskygninger. Den med porrer optræder gang på gang hos tærtespisere. Den er god!

Opskriften gælder for 3 personer

Dej

  • 175 g hvedemel (3 dl)
  • 14 tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk vand

Porrefyld

  • 5 porrer i tynde ringe
  • 12 liter vand
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 4 tsk hvedemel
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 tsk fint salt
  • 2 dl Arla A38® Ylette

Tilbehør

  • 100 g spegeskinke i tynde skiver
  • 225 g grøn salat

Dej

Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ¾ op ad formens side. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Porrefyld

Kom porreringene i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Lad porrerne dryppe af i en sigte. Pisk æg, mel, muskatnød og salt sammen i en skål. Vend ylette i og tilsæt porrerne. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.

Tips

Tærtedejen kan tilberedes i forvejen og opbevares tildækket i køleskab eller fryser. En hård dej kan skæres i mindre stykker - der arbejdes bløde og derefter trykkes ud i en smurt springform.

Som forret passer tærten til 6 personer.

Tærtefyldet kan bages i en smurt 2-liters brødform, midt i ovnen, ca. 45 min ved 175°. Server hertil røget fisk og salat.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min