Portionsomelet med sprøde grøntsager
45 min

Portionsomelet med sprøde grøntsager

Små omeletter med lækkert fyld. God med et stykke ristet rugbrød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Portionsomelet med sprøde grøntsager

Små omeletter med lækkert fyld. God med et stykke ristet rugbrød.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 rødløg i tynde både
  • 1 blomkål i små buketter
  • 100 g slikærter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g røget kalkunbryst i tynde skiver

Pynt

  • fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Pisk æg, vand, salt og peber sammen. Smelt ¼ af smørret ved jævn varme i en pande (ca. 14 cm i diameter). Hæld ca. ½ dl af æggeblandingen i panden og bag omeletten i ca. 1 min. - skub let i blandingen mens den stivner. Fordel 25 g revet ost på omeletten og bag den i yderligere ca. 1 min. Hold omeletten varm, fx i ovnen og bag de sidste 3 omeletter.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og blomkål i ca. 3 min. Tilsæt slikærter og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Læg omeletterne på varme tallerkener og fold dem sammen omkring grøntsager og skinke. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 32 %
Print