Prinsessen på ærten

Farverig lag-på-lag ret med kyllingefilet, parmatskinke, ærtemos og grøntsager.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Prinsessen på ærten

Farverig lag-på-lag ret med kyllingefilet, parmatskinke, ærtemos og grøntsager.

Antal portioner
  • 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 4 små grillspyd
  • 4 sukkerærter
  • 4 cherrytomater
  • 150 g fine ærter

Tilbehør

  • 320 g løse ris, fx jasminris

Fremgangsmåde:

Kog ærterne i bouillonen i ca. 5 min. Blend dem med piskefløde, smør, salt, peber, hvidløg og basilikum, til puréen er helt jævn. Hold den varm.

Læg kyllingefileterne fladt på et spækbræt, læg håndfladen på kødet for at holde det fladt, og del kyllingefileterne horisontalt i to tynde skiver. Skær osten i fire flade skiver horisontalt. Steg eller grill kyllingefileterne i olivenolie ved jævn varme til de er gyldne - ca. 2 min. på hver side. Drys med salt og peber. Køl panden lidt ned og steg osten ved svag varme i ca. ½ min på hver side.

Ved serveringen - forbered fire “prinsesser“ som pynt

Fold parmaskinkeskiverne til kræmmerhuse og stik dem på grillspyddene sammen med sukkerærter som arme og cherrytomat som hoved. Varm ærterne og anret kylling, ost, ærter og ærtepuré lagvis som madrasser og dyner. Stik "prinsessen" ned gennem anretningen for at holde den sammen. Server straks med nykogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print