Quesadillas

Quesadillas

45 min
Skønne quesadillas med masser af lækkert fyld, guacamole, tomatsalsa, majs, bønner og salatost. Quesdillas er nemme og hurtige at få på bordet, når sulten melder sig - og du kan tømme køleskab og variere fyldet alt efter tid og lyst. Mums!
https://www.arla.dk/opskrifter/quesadillas/

Sådan gør du

Tomatsalsa
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg løgene ved svag til jævn varme i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt tomater, chili og salt og lad det koge ved svag varme 10-15 min. Hæld blandingen i en skål, tilsæt koriander og blend salsaen fx med en stavblender. Smag til.
Guacamole
  • Rør alle ingredienserne sammen. Smag guacamolen til.
  • Smør hver tortilla med 2 spsk guacamole. Smuldr osten groft og fordel den i et jævnt lag på tortillaerne. Fordel ca. 1½ dl tomatsalsa, 1½ dl bønner, majs og forårsløg på tortillaerne og fold dem, så du har 4 halvmåner. Steg hver tortilla i en tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side. Skær dem i kvarte og server med resten af tomatsalsaen, guacamolen og de sorte bønner.

Du kan erstatte den hjemmelavede tomatsalsa med en færdigkøbt, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Tilsæt evt. også strimlede korianderblade til guacamolen - det smager dejligt.

Energiindhold for hele retten:

11325 kJ / 2707 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 15,1 % 4,8 g
Kulhydrat: 35,8 % 11,4 g
Fedt: 49,1 % 7,2 g

Ingredienser

Tomatsalsa
½ spsk Rapsolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
500 g Tomater i små tern
1 spsk Finthakket rød chilipeber
¾ tsk Groft salt
2 dl Frisk koriander
Guacamole
3 Mosede avocadoer (ca. 375 g)
1 Finthakket tomat (ca. 50 g)
2 spsk Finthakket rødløg
2 Små knuste fed hvidløg
1½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
4 Store tortillaer
200 g Salatost i tern
1 dåse Sorte bønner (ca. 400 g)
100 g Majs
¼ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 25 g)