Quinoa-tabbouleh med bagt laks

Tabbouleh, den skønne arabiske salat, bliver normalt lavet af couscous. Her har vi valgt at lave en variation med quinoa. Den knaser dejligt og har en flot rød farve. Hertil bagt laks - saftig og lækker.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Quinoa-tabbouleh med bagt laks

Tabbouleh, den skønne arabiske salat, bliver normalt lavet af couscous. Her har vi valgt at lave en variation med quinoa. Den knaser dejligt og har en flot rød farve. Hertil bagt laks - saftig og lækker.

Antal portioner

Tabbouleh

  • 260 g rød quinoa (ca. 3 dl)
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Grøn dressing

  • 500 g laksefilet uden skind - i 4 stykker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tabbouleh, fortsat

  • 1 agurk i små tern (ca. 300 g)
  • 250 g cherrytomater i små tern
  • 75 g soltørrede abrikoser i strimler
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakkede friske mynteblade
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Tabbouleh

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og brus over med koldt vand.

Grøn dressing

Blend 1 dl af fraichen med persille og mynte til den er ensartet grøn. Kom blandingen i en skål og vend den sammen med resten af fraichen, citronskal og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Læg laksestykkerne på en plade med bagepapir og drys med salt og peber. Bag laksen midt i ovnen.

Tabbouleh, fortsat

Bland den lune eller kolde quinoa med agurk, tomat og resten af ingredienserne. Smag til. Server tabboulehen sammen med den bagte laks og grøn dressing.

Bagetid

Sæt laksen i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 35 %
Print