Quinoabøffer med citrongræshytteost

Saftige vegetarbøffer, bløde indeni og sprøde udenpå. Smager forrygende med den friske hytteost og de smukke bolsjebeder.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Quinoabøffer med citrongræshytteost

Saftige vegetarbøffer, bløde indeni og sprøde udenpå. Smager forrygende med den friske hytteost og de smukke bolsjebeder.

Antal portioner

Quinoabøffer

  • 175 g quinoa, fx rød, lys og sort (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 100 g hirseflager (ca. 2 dl)
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • 75 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 bolsjebeder og gule beder i tynde skiver (ca. 600 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 20 g smør

Pynt

  • ærteskud

Fremgangsmåde:

Quinoabøffer

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad den køle af. Rør æg og 1 dl hirseflager sammen og stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Tilsæt quinoa, hvidløg, ost, salt og peber til æggeblandingen og stil det tildækket i køleskabet.

Vend bederne med limesaft og salt og lad dem trække tildækket i ca. 10 min. Bland imens hytteost sammen med citrongræs og limeskal.

Form 8 bøffer af quinoablandingen og vend dem i resten af hirseflagerne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min på hver side.

Anret de varme quinoabøffer med beder og hytteost. Pynt med friske ærteskud.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %
Print