Rabarber- og jordbærsorbet

Med en ismaskine kan du nemt forvandle sommerens lækre rabarber og jordbær til en skøn læskende sorbet. Sorbeten kan også tilberedes med frossen frugt.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarber- og jordbærsorbet

Med en ismaskine kan du nemt forvandle sommerens lækre rabarber og jordbær til en skøn læskende sorbet. Sorbeten kan også tilberedes med frossen frugt.

Antal portioner
  • 250 g rensede rabarber
  • 125 dl sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk flydende honning
  • 100 g friske jordbær
  • 4 dl mælk

Fremgangsmåde:

Skær rabarberne i små stykker og kog dem møre med sukker og honning i ca. 10 min. Hæld dem i en skål. Skær jordbærene i små tern og bland med rabarberne. Blend evt, med en stavblender, hvis du foretrækker at blandingen er helt glat. Stil frugtblandingen i køleskabet til den er helt kold. Rør mælken i frugten, hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet konsistens.

Tips

Du kan også bruge frosne jordbær. Lad dem tø, skær dem i små stykker og bland både jordbærstykker og saften fra dem i rabarberne.

Du kan bruge alle typer mælk, det behøver ikke være minimælk.

Tilsæt evt. 1 spsk citronlikør eller cointreau for mere voksensmag.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 4 %
Print