Rabarber, mynteflødeskum og sprødt drys

En frisk og skøn dessert hvor de syrlige rabarber møder det søde mynteflødeskum og hvor det bløde flødeskum får kontrast af det sprøde, bagte drys.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarber, mynteflødeskum og sprødt drys

En frisk og skøn dessert hvor de syrlige rabarber møder det søde mynteflødeskum og hvor det bløde flødeskum får kontrast af det sprøde, bagte drys.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 300 g rabarber i ½ cm skiver

Mynteflødeskum

Sprødt drys

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Bring vand og sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 20 min. eller til der er ca. 2 dl sirup – rør af og til. Tag gryden af varmen, kom rabarberstykkerne i siruppen og lad dem marinere tildækket i køleskabet i mindst 2 timer, til de er iskolde.

Mynteflødeskum

Hæld piskefløden i en skål sammen med sukker, citronsaft og mynte. Pisk fløden til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst ½ time til det er iskoldt.

Sprødt drys

Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Fordel smuldredejen på en plade med bagepapir. Bag det sprøde drys midt i ovnen – vend rundt et par gange under bagningen.

Kom de råmarinerede rabarber i 6 små skåle. Rør mynteflødeskummet op og smag til. Fordel det og det sprøde drys på rabarberne og server.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 65 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Sød hvid vin på sauvignon-blanc-druen vil fungere bedst her, fx en late harvested fra Chile. Alternativt en tokaji aszü fra Ungarn Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær