Rabarberbrud
60+ min

Rabarberbrud

Frugt/marmelade i brødet i stedet for ovenpå osten!
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberbrud

Frugt/marmelade i brødet i stedet for ovenpå osten!

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2½ dl vand
  • 250 g rabarber i skiver
  • 3 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl rugmel
  • 6½ dl sigtet speltmel

Fremgangsmåde:

Bring vand, rabarber og sukker i kog. Kom det hele i en stor skål og lad det køle ned til 37° - eller lillefingervarmt.

Smuldr gæren i rabarberblandingen. Tilsæt smør, salt og mel - hold lidt speltmel tilbage. Slå dejen godt sammen - den må gerne være lidt våd. Stil den tildækket til hævning i ca. 45 min. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 10 min. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Prøv også brudene sammen med et stykke blå ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 21 %
Print