Rabarbercrumble med vaniljesauce

Rabarbercrumble - en simpel dessert hvor rabarbernes syre får skønt modspil af sød vaniljesauce og sprød crumble på toppen.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbercrumble med vaniljesauce

Rabarbercrumble - en simpel dessert hvor rabarbernes syre får skønt modspil af sød vaniljesauce og sprød crumble på toppen.

Antal portioner

Bagte rabarber

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hyldeblomsteddike
  • 600 g rabarber i ca. 10 cm lange stykker

Crumble

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
  • 50 g havregryn (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 75 g koldt smør
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Bagte rabarber

Rør sukker og eddike sammen i en skål. Læg rabarberne på en plade beklædt med bagepapir og fordel sukkerblandingen herover - vend rabarberne godt rundt i blandingen. Bag rabarberne midt i ovnen - rabarberne skal være bløde.

Crumble

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen. Fordel smuldredejen i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag crumble-dejen midt i ovnen - vend rundt et par gange under bagningen.

Fordel de bagte rabarber i 8 dybe tallerkener. Hæld kold vaniljesauce ved og drys det sprøde crumble på toppen. Server med resten af vaniljesaucen ved siden af.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for crumble

Ca. 15 min ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %
Print