Rabarbermousse på sprød kiksebund
60+ min

Rabarbermousse på sprød kiksebund

Blød rabarbermousse på knasende sprød kiksebund. En imponerende dessert som kan laves i god tid - og serveres direkte fra køleskabet!
Bedømmelse (67 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbermousse på sprød kiksebund

Blød rabarbermousse på knasende sprød kiksebund. En imponerende dessert som kan laves i god tid - og serveres direkte fra køleskabet!

Antal portioner

Kiksebund

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 75 g knuste saltkiks, fx tuc
  • lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Rabarbermousse

Pynt

  • skovsyre

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Pisk æggehvider og sukker stift. Bland hasselnøddekerner og kiks i æggehviderne. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag bunden midt i ovnen. Lad kiksebunden køle af i formen, på en bagerist, i mindst 1 time. Fjern ringen og rengør den. Løsn bunden fra bagepapiret og sæt den på det fad kagen skal serveres på. Sæt ringen omkring bunden igen foret med lagkageplast.

Rabarbermousse

Læg imens husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring rabarber, sukker og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rabarberne skal være helt møre. Tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet til den er kølet lidt af. Pisk imens æggehvider og flormelis stift og vend det i de afkølede rabarber. Pisk fløden til et let skum og vend det i blandingen.

Fordel rabarbermoussen i et jævnt lag ovenpå kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag. Fjern ringen og lagkageplasten forsigtigt. Pynt med skovsyre og server.

Tips

Brug husholdningsfilm i stedet for lagkageplast. Hvis moussen står til næste dag kan du undlade 1 blad husblas.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 39 %
Print