Rabarberparfait med kanelmandler

Med denne opskrift på rabarberparfait med kanelmandler er du sikret en forrygende hjemmelavet is. Rabarberens syrlighed er perfekt i is.
Fryseegnet
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberparfait med kanelmandler

Med denne opskrift på rabarberparfait med kanelmandler er du sikret en forrygende hjemmelavet is. Rabarberens syrlighed er perfekt i is.

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 250 g rensede rabarber i 1 cm skiver
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 vaniljestang

Parfait

Kanelmandler

  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 25 g mandler

Pynt

  • små marengs

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot

Bland rabarber og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Tilsæt dem sammen med vaniljestangen. Læg låg på og varm langsomt op til kogepunktet. Lad rabarberne simre ved ganske svag varme, til de er møre. Det tager 5-10 min. afhængig af sort og størrelse. Afkøl kompotten og sæt den i køleskab, så den bliver helt kold.

Parfait

Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker i en lille skål. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med 3 spsk sukker i en større skål, der kan rumme hele ismassen. Pisk fløden til skum i en tredie skål. Fjern vaniljestangen fra rabarberkompotten og rør kompotten i æggesnapsen. Vend flødeskummet i ægge-rabarberblandingen og fold til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom ismassen i en form eller skål, dæk til og sæt den i fryseren.

Kanelmandler

Karamelliser sukkeret på en pande ved jævn varme. Skru ned for varmen, tilsæt kanel og derpå mandlerne. Vend mandlerne rundt i karamellen et par minutter og afkøl dem på bagepapir.

Tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ½ time før servering. Kugl isen op og top med kanelmandler og små marengs.

Tips

Rabarberparfaiten kan også serveres med friske jordbær eller hindbær, med en ekstra portion rabarberkompot eller med små marengs eller makroner, ligesom den kan anrettes på en marengs- eller mandelbund og pyntes med bær og evt. lidt flødeskum.

Rabarber er en rigtig forårsbebuder, og de syrlige stilke forvandles let til forrygende desserter med den helt rigtige balance mellem sødme og syre. Rabarber er blandt andet uovertrufne som smagsgiver i is.

Tips

Rabarberparfaiten kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %
Print