Rabarbersuppe med hindbær

Smuk og aromatisk rabarbersuppe, der er indbegrebet af dansk forår og tidlig sommer, hvor de første rabarber titter op af jorden.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbersuppe med hindbær

Smuk og aromatisk rabarbersuppe, der er indbegrebet af dansk forår og tidlig sommer, hvor de første rabarber titter op af jorden.

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 250 g flormelis (ca. 4¾ dl)
  • 1 kg rabarber i mindre stykker
  • 150 g rensede friske hindbær
  • 1 tsk finthakkede friske blade af sar eller timian

Creme

Tuilles

  • 3 spsk flormelis
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æggehvide (ca. 1½ spsk)
  • 25 g smør - smeltet

Pynt

  • kviste af frisk sar eller timian

Fremgangsmåde:

Rør vand og flormelis sammen i en gryde. Tilsæt rabarber og kog ved svag varme og under låg i ca. 4 min., eller til rabarberne er møre - undlad at røre. Lad rabarberne dryppe af i en sigte over en skål. Mål saften og tilsæt evt. vand, til der er ca. 6 dl i alt. Kom hindbær og krydderurt i suppen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Stil evt. rabarbersuppen i fryseren i ca. 15 min., så den bliver iskold.

Creme

Rør kvark, mælk, flormelis og ingefær sammen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tuilles

Pisk flormelis, hvedemel og æggehvider sammen i en skål. Pisk det smeltede smør i. Fordel dejen i 16 lange "streger" (ca. 2 x 10 cm). på en plade med bagepapir. Bag de tynde tuilles øverst i ovnen.

Tips

Sar er en gammel dansk krydderurt med en snert af pebersmag.

I stedet for kvark kan du bruge cremefraiche, den skal ikke tilsættes mælk.

Bagetid

Ca. 14 min. ved 150°.

Tips

Kan fryses uden "creme".

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 13 %
Print