Rabarbertrifli

Trifli var populære desserter op til omkring 1960'erne. Ordet kommer af engelske trifle (bagatel). Denne rabarbertrifli er ganske enkelt en super lækker rabarber dessert.
Bedømmelse (150 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbertrifli

Trifli var populære desserter op til omkring 1960'erne. Ordet kommer af engelske trifle (bagatel). Denne rabarbertrifli er ganske enkelt en super lækker rabarber dessert.

Antal portioner
  • ½ dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 400 g rabarber i skiver
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 2 tsk vand
  • 50 g hakkede, smuttede mandler

Creme

  • 150 g letknuste makroner

Pynt

  • smuttede mandler i skiver og knuste makroner

Fremgangsmåde:

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rabarberne skal være møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 55 %
Print