Ragout med gedekød og grønne urter

Er du til noget nyt så prøv lidt ged med lækre ærter og asparges.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ragout med gedekød og grønne urter

Er du til noget nyt så prøv lidt ged med lækre ærter og asparges.

Antal portioner
  • 400 g gedekød, fx tykstegsfilet
  • 10 g smør
  • 1½ dl tør hvidvin, fx riesling
  • 4 dl vand
  • ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 250 g grønne asparges i mindre stykker
  • 250 g frosne ekstrafine ærter
  • 100 g rensede sukkerærter

Nudler

  • 350 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • ¾ spsk groft salt
  • 1 spsk finthakket thai-basilikum

Fremgangsmåde:

Puds gedekødet af og skær det i tern på ca. 2 x 2 cm. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin, vand, fløde, ingefær, salt og peber. Kog ragouten ved jævn varme og under låg i ca. 45 min., eller til kødet er mørt - rør af og til. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter. Lad ragouten koge i ca. 2 min. og smag til.

Nudler

Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre, uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Kom de nykogte nudler i en stor varm skål. Fordel den varme ragout henover nudlerne sammen med thai-basilikum. Vend godt rundt og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print