Råmarinerede blommer og nødder

En lækker blommekompot, der kan anvendes meget alsidigt. Prøv den fx på en portion skyr, sammen med ost, til vildt eller drysset over en grøn salat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Råmarinerede blommer og nødder

En lækker blommekompot, der kan anvendes meget alsidigt. Prøv den fx på en portion skyr, sammen med ost, til vildt eller drysset over en grøn salat.

Antal portioner
  • 6 røde blommer i mindre stykker
  • 150 g rosiner
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom blommer, rosiner og hasselnødder i en skål sammen med de øvrige ingredienser og vend godt rundt. Stil de råmarinerede blommer og nødder tildækkede i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Retten kan laves dagen i forvejen.

Tip

Nyd de råmarinerede blommer og nødder til et stykke blå ost, til vildt eller drysset over en grøn salat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 36 %
Print