Råmarineret laks med beder og rygeost
60+ min

Råmarineret laks med beder og rygeost

Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Råmarineret laks med beder og rygeost

Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.

Tapas til 8 - ca. 3 stk. pr. person.

Antal portioner

Marinade - dagen før

  • ½ dl sojasauce
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 2 dl hasselnøddeolie
  • 90 g brun farin (ca. 1½ dl)
  • 1 stilk citrongræs i tynde skiver
  • 2 stjerneanis
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk groftrevet citronskal (usprøjtet)
  • 300 g laksefilet uden skind

Rygeostcreme med appelsin

Sukkersyltede tyttebær

  • ½ dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 50 g tyttebær
  • 2 gule beder (ca. 400 g)

Pynt

  • karse

Fremgangsmåde:

Marinade - dagen før

Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog. Lad marinaden køle helt af. Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer. Lad laksen marinere natten over i køleskabet.

Rygeostcreme med appelsin

Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Sukkersyltede tyttebær

Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet.

Anretning

Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter). Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm). Udstik yderligere en yderring. Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm). Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne. Pynt med karse.

Tips

I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag. Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm. Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 55 %
Print