Ratatouillesuppe med tun-topping

Tun-toppingen kan også bruges som fyld i en sandwich. Suppen kan spises kold som den spanske gazpacho.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ratatouillesuppe med tun-topping

Tun-toppingen kan også bruges som fyld i en sandwich. Suppen kan spises kold som den spanske gazpacho.

Antal portioner
  • 300 g kartofler i små tern
  • ½ liter vand

Tun-topping

  • 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
  • 350 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 50 g hakkede, smuttede mandler
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk honning
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 aubergine i små tern
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 store hakkede fed hvidløgsfed
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 1 grøn squash i små tern
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 200 g tynde skiver ristet groft flute

Fremgangsmåde:

Kom kartoffelternene i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne i ca. 10 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre.

Tun-topping

Hæld vandet fra tunen og rør den sammen med kvark, mandler, citronskal, -saft, honning, salt og peber. Stil toppingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Lad imens 1 spsk af fedtstoffet blive varmt i en stor gryde. Svits auberginerne i ca. 3 min. og tag dem op. Lad resten af fedtstoffet blive varmt og svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt tomater, vand, sukker og salt og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt squash, auberginer og kartofler. Kog suppen i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Vend basilikum i tun-toppingen, smag til og server den til ratatouillesuppen, så man både kan lægge lidt topping i suppen og komme det på fluteskiverne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %
Print