Rejecocktail
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Rejecocktail

Frisk og lækker skaldyrsklassiker - den slår aldrig fejl.

Antal portioner
  • 6 modne tomater
  • 1 spsk grofthakkede friske mynteblade
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 avocadoer
  • 2 dl kogte hvedekerner
  • 2 spsk grofthakkede friske mynteblade
  • 1 spsk hakket rødløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g hele nordsørejer - også kaldet søkogte rejer - smager herligt friske, men produktet kan også købes frossent

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Halver tomaterne og riv dem på de store huller på et råkostjern, så kun tomatskallerne bliver tilbage. Hæld tomatvæden i en sigte og saml tomatsaften op i en skål. Bland tomatkødet med mynte, salt og peber.

Del avocadoerne i kvarte, fjern skal og hak avocadoerne groft. Bland hvedekernerne med lidt af den afdryppede tomatsaft. Vend avocado, mynte og rødløg i. Smag til med salt og peber. Fordel halvdelen af hvedekernerne i fire glas eller skåle. Fordel rejerne over og resten af hvedekernerne. Fordel det krydrede tomatkød over hvedekernerne. Spises med ske.

Retten kan forberedes nogle timer i forvejen. Opbevar den i køleskab før den transporteres.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %